Plānās lutināšanas pankūkas 14
150 g griķu miltu
150 g smalko kviešu miltu
šķipsniņa jūras sāls
3 vidējas olas
500 – 600 ml piena (var sajaukt pusi uz pusi ar ūdeni vai likt sojas pienu)
1 tējk. Demerara cukura
20 g izkausēta sviesta
Pagatavošana.
Iepriekšējā vakarā gatavo mīklu. Bļodā ieber abu veidu miltus, cukuru un sāli. Uztaisi vidū iedobi, iesit olas, pielej pusi piena un ar putojamo slotiņu maisi, lēnām iemaisot miltus. Kad masa vidū ir viendabīga, lej klāt alikušo pienu vai ja izmanto ūdeni, iemaisi un tā pa daļām pievieno visu škidrumu, līdz mīkla ir kā vaniļas mērce – bieza, bet viegli līstoša. Pārvelc bļodu ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī līdz rītam.
Sakarsē pannu, ietauko ar nedaudz eļļas, ja vajag, bet, ja nevajag, gatavo tāpat un lej kausiņu mīklas (pirms pirmās reizes samaisi mīklu). Cep pankūkas no abām pusēm zeltainas. Pasniedz, ar ko vien vēlies.
Reklāma
Reklāma