Foto: Fotolia

Gaisīgās un sulīgās brokastu pankūkas 14

Sastāvdaļas
180 g kviešu miltu
40 g griķu miltu
1 tējk. dzeramās sodas
1 ēd.k. cukura
šķipsniņa jūras sāls
280 ml piena
2 ēd.k. citrona sulas
50 ml vīnogu kauliņu eļļas
Pagatavošana.
Bļodā ieber abu veidu miltus, sodu, cukuru un sāli, samaisi un uztaisi iedobi. Ielej tajā 180 ml piena, citrona sulu un maisi ar putojamo slotiņu. Kad mīkla kļūst biezāka, pievieno vēl daļu piena un turpini maisīt. Beigās pievieno eļļu un atlikušo pienu, samaisi un noliec malā uz 5 minūtēm. Ja tev ir panna ar pārklājumu, cep pankūkas uz sausas pannas, bet, ja ir panna, kas rauj klāt, uzlej nedaudz eļļas un tad cep. Pankūkas jācep uz mazas liesmas, līdz apakša kļūst zeltaina, bet virspusē parādās daudz gaisa burbulīšu. Apgriez otrādi un cep, kamēr gatavas. Pasniedz, ar ko vēlies.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.