Veselīga uztura darbnīcās izzinās nākotnes pārtiku un dažādu produktu ietekmi uz veselību un vidi 8
Regīna Olševska, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”
No 12. augusta līdz 2. septembrim Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs sadarbībā ar uzņēmumu “OnPlate” rīko nodarbību ciklu “MVM uztura darbnīcas ģimenēm”, kurās interaktīvā veidā tiks izzināta nākotnes pārtika, sezonālo un reģionālo produktu ietekme uz veselību un vidi, veselīga ēdienkarte skolēniem, kā arī uztura loma emocionālās veselības veicināšanā jauniešiem.
12.08. plkst. 18 uztura darbnīca “Kā garšo gadalaiki? Vietējā un sezonālā pārtika”, kuru vadīs uztura speciāliste Veronika Avdejeva, iepazīstinās dalībniekus ar sezonālā uztura priekšrocībām, bet dalībnieki varēs pārbaudīt zināšanas, nogaršojot mazāk populārus vietējos dārzeņus.
19.08. plkst. 18 norisināsies “Veselīgo našķu darbnīca. Ceļvedis skolēna ēdienkartē”, kurā uztura speciāliste Veronika Avdejeva iepazīstinās dalībniekus ar bērna ēdienkarti skolas vecumā un tās veidošanas pamatprincipiem, īpašu uzmanību pievēršot pārtikas produktu sastāva izvērtēšanai.
26.08. plkst. 18 notiks darbnīca “Ko ēdīsim nākotnē? Ilgtspēja, circeņi un sliekas”, kurā Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes vadošā pētniece Ilga Gedrovica un uztura speciāliste Linda Valkovska iepazīstinās dalībniekus ar nākotnes uzturu.
2.09. plkst. 18 varēs apmeklēt “Darbnīcu jauniešiem. Ēdiens un emocionālā veselība”, kurā psihoterapeite Laura Valaine iepazīstinās dalībniekus ar saikni starp uzturu un psihoemocionālo veselību un sabalansēta uztura ieguvumiem, uzzināt par emocionālo ēšanu, izmēģināt apzinātas ēšanas treniņu un vingrināties pozitīvā sava ķermeņa uztverē.
Līdzdalība darbnīcās ir bez maksas, iepriekš reģistrējoties muzeja mājaslapā un uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu.
“MVM uztura darbnīcas ģimenēm” tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta ietvaros.