Veselīgā rudzu un sēkliņu maize. Cepam paši 0

Sastāvdaļas – 2,5 glāzes rudzu miltu (1 glāze = 250 ml), 1 glāze silta ūdens, 2 olas, 1 tējk. sāls, 1 tējk. cepamā pulvera, 2-3 ēd. k. medus, 2 saujas saulespuķu sēkliņu, 3 ēd. k. sezama sēkliņu, 2 saujas ķirbja sēkliņu, 30 g olīveļļas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
Kokteilis
Līdz nedēļas beigām lielo džekpotu izvilks šīs četras Zodiaka zīmes
Visticamākais scenārijs – uzbrukums Suvalku koridoram: brīdina, ka kaujas operācija pret NATO varētu sākties jau 2027. gadā
Lasīt citas ziņas

Rudzu milti reti kad ir izmantojami atsevišķi no kviešu miltiem. Šī maize ir izņēmums!

1. Sakuļ olas ar sāli un cepamo pulveri, pievieno arī medu. Iemaisa visas izmantojamās sēkliņas, bet atstāj nedaudz saulespuķu sēkliņas maizes virspuses rotājumam. Pielej ūdeni un pamazām iemaisa arī rudzu miltus. Mīklai jābūt diezgan lipīgai. Visbeidzot pievieno arī eļļu un sajauc masu vēlreiz.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Liek un izlīdzina cepamformā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Virsū uzkaisa un ar roku nedaudz piespiež atstātās saulespuķu sēkliņas.

3. Cep 200 °C temperatūrā 40 minūtes. Pasniedz atdzesētu!

Laba brokastīs, ja virsū liek biezpienu ar krējumu/jogurtu vai sasmalcinātu avokado.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.