Foto – Aija Geida

Veselīgā ķirbju maizīte 0

Sastāvdaļas
• 200 g svaiga ķirbja
• 350 g kviešu miltu
• 80 g brūnā cukura
• 3 ēdamkarotes sviesta
• 150 ml ūdens
• 2 ēdamkarotes kviešu kliju
• 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
• ½ tējkarotes sāls
• ½ tējkarotes malta muskatrieksta
• ½ tējkarotes malta kanēļa
• ēdamkarote citrona sulas
• 120 g rozīņu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi sagriež mazos gabaliņos, liek pannā, pievieno dažas ēdamkarotes ūdens un sutina, kamēr tas izšķīst un kļūst par biezeni. Izsijā miltus un pieber klijas, cepamo pulveri, sāli un garšvielas. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno cukuru, rozīnes, sviestu un citrona sulu un 10 minūtes atdzesē. Šķidrajai masai liek klāt ķirbju biezeni, to pievieno miltu maisījumam, samaisa un cep +170 °C aptuveni 40 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.