Foto – Shutterstock

Veselīgā kabaču diēta. Receptes divām ēdienkartēm 7

Autors: “Praktiski.lv”

Daudz vitamīnu, maz kaloriju

Šajā diētā galvenā loma piešķirta gurķa tuvākajam radiniekam – kabacim. Kabačos ir daudz vērtīgu vielu un maz kaloriju, tos savās programmās iekļāvuši daudzi dietologi. Turklāt no kabačiem var pagatavot dažādus veselīgus un garšīgus ēdienus, pat vārīt putras un pievienot tos salātiem, tāpēc šī diēta nešķiet pārlieku vienmuļa.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Bijušie ieslodzītie dalās ar šokējošiem faktiem par dzīvi cietumā. Būsi pārsteigts, uzzinot, kādam nolūkam viņi izmanto zobu pastu
Kokteilis
Katrai zodiaka zīmei savs pērtiķis: Zvaigznes un primāti satiekas – Lauva ir kā paviāns, bet Mežāzis kā babūns!
Kokteilis
“Var teikt, ka šobrīd esmu iemīlējies!” Markus Rivas sirds tagad pieder kādam īpašam cilvēkam
Lasīt citas ziņas

Veselīga uztura piekritēji iecienījuši kabaci tā vieglās struktūras dēļ, kas nekairina kuņģa gļotādu, bet tomēr maigi stimulē tā darbību.

Kabacī ir 90 procenti ūdens un daudz vitamīnu (С, А, Е, В grupas vitamīni, РР, organiskās skābes) un minerālvielu (dzelzs, kalcijs, magnijs un citi). Īpaši daudz kabačos ir sirds veselībai, asinsritei un pareizam ūdens-sāļu līdzsvaram būtiski svarīgā kālija.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kabacis tāpat ir lielisks dabīgs urīndzenošs līdzeklis, tāpēc jo īpaši ieteicams tiem, kas cieš no tūskas.

Kabaču diētu var ievērot septiņas līdz desmit dienas. Mainot abas piedāvātās ēdienkartes, vienas kūres laikā iespējams zaudēt divus līdz trīs kilogramus liekā svara.

Diētas laikā jāierobežo sāls lietošana, pilnībā no uztura jāizslēdz konditorejas un maizes izstrādājumi, cukurs, dzīvnieku tauki, marinādes un sālījumi.

Ieteicams dzert zaļo lapu tēju, parasto vai minerālūdeni bez gāzes (ne mazāk kā 1,5 litrus dienā).
Diētu nedrīkst ievērot: grūtnieces, pusaudži, bērni, kuņģa un zarnu trakta slimību gadījumā, bērna zīdīšanas laikā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.