Veselīga ābolu kūkas recepte īstām latviešu saimniecēm 9
Autors: “Praktiski.lv”
Ābols ir viens no vērtīgākajiem rudens augļiem, tos ēdam gan svaigus, gan labprāt gatavojam dažādās receptēs!
Āboli papildina uzturu ar vērtīgām uzturvielām kā balastvielām, C, A, B grupas vitamīniem, dzelzi, magniju un kāliju. Katrā kārtīgā latviešu ģimenē noteikti ir savi iemīļotākie ēdieni, šoreiz piedāvājam garšas kārpiņām veselīgu gardumu, ko celt galdā gan brīvdienās, gan saviesīgos vakaros.
Veselīgā ābolu kūka (8 personām)
Sastāvdaļas:
• 4 vidēji lieli āboli (nomizoti un sagriezti aptuveni 1 cm lielos gabaliņos)
• 2 tējkarotes malta kanēļa
• 3/4 tējkarotes malta kardamona
• 9 ēdamkarotes izkausētas kokosriekstu eļļas
• 120 g cukura
• 60 ml kļavu sīrupa
• 1½ ēdamkarote vaniļas ekstrakta
• 115 g auzu pārslas
• 80 g auzu miltu
• 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
• 1/4 tējkarotes sāls
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 ° C un ieeļļo cepampannu (ap 22 cm diametrā).Lielā traukā izveido ābolu masu – samaisa kopā ābolu gabaliņus, kanēli, kardamonu un cukuru.
Citā traukā izveido virskārtas masu – samaisa kopā izkusušo kokosriekstu eļļu, cukuru, kļavu sīrupu un vaniļas ekstraktu.
Pievieno auzas, auzu miltus, cepamo pulveri un sāli līdz izveidojas viendabīga masa. Vienmērīgi sadala ābolu masu sagatavotajā cepampannā. Āboliem pāri pārklāj virskārtas masu.
Cep 40–45 minūtes vai līdz virskārtas masa kļuvusi stingra. Pasniedz pārlietu ar vaniļas mērci. Var pasniegt gan siltu, gan istabas temperatūru vai aukstu.