Foto – Shutterstock

Veseli tomāti savā sulā. Garda un veselīga recepte ziemas krājumiem 0

Ir vērts sagatavot veselus tomātus savā sulā. Šim nolūkam izvēlas stingrus dārzeņus. Tos ieliek caurdurī un 30–60 sekundes iemērc karstā ūdenī, tad strauji atdzesē aukstā ūdenī, kam pielikti ledus gabaliņi. Pēc blanšēšanas tomātiem varēs viegli noņemt mizu. Nomizotos uzmanīgi liek burkās, katrā ieberot pāris melno piparu graudu un, ja vēlas, arī ķiploka daiviņu un lauru lapu. Pārliešanai domāto tomātu sulu ielej katlā un uzvāra. Trīs litriem sulas pievieno 2 ēdamkarotes sāls, tikpat daudz cukura un ēdamkaroti etiķa. Uzlej tomātiem, uzliek metāla vāciņus un karsē +85 °C aptuveni 20 minūtes. Burkas aizvalcē un noliek vēsumā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Vieglāk ir nevis pašiem tvaicēt tomātu sulu, bet gan nopirkt veikalā, piemēram, trīslitru burku ar Latvijā ražoto sulu. Pašu gatavotā bieži vien ir ūdeņaina. Ja tomēr tvaicē mājās, svarīgi, lai tajā nebūtu sēklu, kuru dēļ konservi nereti bojājas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.