Vesela paaudze ir izaugusi ar Tarhūnu! Ir veids, kā šo garšu pavisam viegli var atgriezt mūsdienās, pagatavojot dzērienu mājās 19
Zemnieku saimniecība “Zutiņi” allaž priecē ne tikai ar skaistām un gardām pašu audzētām lietām, bet arī idejām un iedvesmu. Tā arī šoreiz saimniecība savā “Facebook” lapā publicējusi stāstu par veco, labo Tarhūnu.
“Cik daudzi no Jums atceras Tarhūnu? Ir izaugusi vesela Tarhūna paaudze, kas vēl tagad var pateikt, cik kapeikas tas maksāja. Ir tik daudz Tarhūna stāstu. Un ir veids, kā šo garšu pavisam viegli atgriezt arī mūsdienās.
To, ka tas būs gardi vien mazliet pamainot mūsu pašu piparmētru sīrupa recepti, pačukstēja Ivita Jasiune. Nu tad mēģinām taisīt augšā!
Sākumā uzvārām sīrupu. 1 kg cukura uz 1 l ūdens – uzvārām ūdeni un, kad tas met burbuli, pievienojam parasto cukuru, uzvārām līdz nākamajam burbulim un atstājam norimt. Ievārījuma cukurs gan te galīgi nederēs, jo sīrupā veido neglītus, bālus duļķus.
Lai sīrups būtu vēl gardāks un izteiksmīgāks, var pievienot tējkaroti citronskābes, vai sulu no pāris citroniem.
Vēl karstā sīrupā noslīcinām krietnu bunti Franču Estragona lapas, Meksikas Agastahes jeb Limonādes zāles dzinumus, svaigumam arī dažas piparmētras. Šo visu atstāj ievilkties uz diennakti.
Tad nokāš un liek ledusskapī. Dzer, samaisot glāzē ar gāzētu ūdeni.
Vasara ir dzērienu laiks – izmēģiniet! Galīgi nav nepieciešamības pirkt sulūdeņus veikalos, ja tik viegli tos var pagatavot pats.”