Vērtīgā pica ar bumbieri un zilo sieru 0
Sastāvdaļas
100 g kviešu miltu
100 g citu miltu kopā (turku zirņu, topinambūra, kvinojas un pilngraudu rīsu)
5 g sausā šķīstošā rauga Saf-Instant
šķipsna sāls
ēdamkarote olīveļļas Extra Virgin
2 vidēji bumbieri
50 g zilā siera
30 g siera (labi der Smiltenē ražotā mocarella)
brūkleņu vai upeņu biezenis
sauja rukolas lapiņu
Pagatavošana.
Bļodā ber kviešu miltus, pievieno pārējos miltus. Pieber sauso raugu, sāli. Pielej olīveļļu un siltu ūdeni, sāk mīcīt. Pamīca kādas 5 minūtes, kamēr siltajā ūdenī sāk atbrīvoties kviešu miltos esošais glutēns. Ja vajag, pieber vēl miltus. Tomēr jāuzmanās, lai to nebūtu par daudz, citādi pica iznāks sausa un cieta. Mīklai jāiznāk diezgan ķepīgai, lai tā atlec no bļodas malām, bet vēl turas pie apakšas.
Gatavu mīklu saveļ bumbā – tā labāk uzrūgs, mazliet appūderē ar miltiem. Bļodu pārsedz, lai mīkla neapkalstu, tam izmanto dvieli, nevis pārtikas plēvi, lai mīkla elpotu, raugs uzrūgtu. Atstāj uz 30–40 minūtēm. Ik pa laikam uzmana, jo mīkla nedrīkst pārrūgt.
Cepešplātī ieklāj cepampapīru. Mīklu izstaipa iespējami plānu, izklāj plātī. Ja mīkla raujas kopā, tātad nav pietiekami uzrūgusi.
Picu pārziež ar brūkleņu vai upeņu biezeni. Tam pārkaisa rīvētu sieru un tad liek pildījumu: bumbieri ar visu mizu sagriež daivās, vienmērīgi izkārto, apkārt bārsta sadrupinātu zilo sieru. Liek cepties 220 grādos uz 15 minūtēm.
Izceptās picas malas apziež ar olīveļļu, virsu dāsni pārkaisa ar rukolas lapiņām.
Picas pamatne ir klasiska, atšķiras tikai pildījums, rotājums. Šī ir saldskābi pikanta pica, tādēļ tajā neizmanto tomātu mērci, bet gan ogu biezeni vai ievārījumu.