Foto – LETA
Foto – LETA
Zemkopības ministrs Jānis Dūkavs (no labās), Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ministru prezidents Māris Kučinskis apmeklē izstādi “Rīga Food 2016” Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Latviešiem trūkst tirgotāja gēna, saka Vējonis 19

Papildināta ar galeriju.

Latvijā tiek ražoti izcilas kvalitātes pārtikas produkti, tomēr to realizācijai vajadzētu vairāk izkopt līdz šim trūkstošo tirgotāja gēnu, atklājot pārtikas industrijas izstādi “Riga Food 2016”, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

“Mūsu produkti ir izcili un pārsteidzoši, tomēr mums jāmācās tos pārdot. Latviešiem trūkst tirgotāja gēna, kuru vajadzētu izkopt,” sacīja Vējonis.

Viņš uzskata, ka pārtikas ražotāju lielākais potenciāls ir nišas produkti un bioloģiskā pārtika. “Tikai ar nišas produktiem un bioloģisko pārtiku varēsim iekarot jaunus tirgus. Tas ir zaļās Latvijas attīstības vektors,” sacīja prezidents.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpat viņš aicināja jaunu produktu radīšanā sadarboties gan pārtikas ražotājiem, gan zinātniekiem.

“Tirgi ir mainījušies, drošības situācija ir mainījusies, no tā cieš ražotāji. Tomēr izaicinājumi nozīmē arī iespējas. Jaunu tirgu meklējumos nepieciešamas arī jaunas zināšanas, un šeit ļoti plašas iespējas ir ražotāju sadarbībai ar Latvijas Universitātes zinātniekiem, lai radītu jaunus produktus, kas būtu interesanti arī eksporta tirgiem,” sacīja Vējonis.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis, atklājot izstādi, atzina, ka Latvija raksturīga ar gardēžu sabiedrību.

“Parasti konservatīvais latvietis labprāt izgaršo ko jaunu. Sabiedrības atvērtība iespaido arī ražotājus, kuri spēj pozitīvi pārsteigt ar fantāziju un aizvien jauniem, inovatīviem produktiem. To apliecina arī izstādes piedāvājums,” sacīja premjers.

Šodien Ķīpsalas izstāžu kompleksā atklāta pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2016”, kuras ievadā tika apbalvoti Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) rīkotā vietējo augstākās kvalitātes piena produktu konkursa laureāti.

Piena produkti tika vērtēti sešās grupās – 2015.-2016.gada labākie jaunie produkti, kefīrs ar tauku saturu līdz 3%, biezpiens ar tauku saturu 9%, krējums ar tauku saturu 20%, augstākā labuma sviests, kā arī nogatavināts “Holandes” tipa puscietais siers.

“Riga Food” rīko izstāžu sabiedrība “BT1” sadarbībā ar Zemkopības ministriju, Agroresursu un ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru, SIA “EEN Latvija”, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, organizāciju “Diplomatic Economic Club Latvia” un vēļ citiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.