Veģetārs, gards ēdiens ar tomātiem un sieru 0
Sastāvdaļas
300 g mājas siera panējumam
3 lieli tomāti un 4-5 – mazāki
250 g zaļo zirnīšu
150 g skāba krējuma
2 ēdamkartes gī sviesta
1 tējkarote sinepju
1 tējkarote ķimeņu
1 tējkarote kurkumas
2 tējkarotes sāls
Blanšē tomātus, t.i., tomātus aplej ar verdošu ūdeni un 15 minūtes patur tajā. Attīra no miziņām.
Sagriež nelielos gabaliņos.
Uz pannas izšķīdina gī sviestu un iemet tajā apcept ķimenes un sinepes.
Kad sinepes sāk “lēkāt”, pagaida pusminūti, kamēr rodas patīkama smarža, pievienojam tomātus. Apcep 10 līdz 15 minūtes.
Pievieno gabaliņos sagrieztu panīru (mājas sieru) un zirņus.
Tāpat uzreiz pievieno kurkumu un sāli, samaisa un atstāj uz uguns uz piecām minūtēm. Nogriež uguni un atstāj uz 10 līdz 15 minūtēm, pēc tam pievieno skābo krējumu (ja pievienos ātrāk, tā var savelties no augstās temperatūras).
Ēdiens labi sader ar rīsiem.