Veģetārie tīteņi ar kariju 0
Kā gatavot?
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus sasmalcina, tad 6 – 7 minūtes cep 2 ēdamkarotēs eļļas, pēc tam pārliek lielā bļodā. Pievieno pupiņas bez šķidruma, sasmalcinātos zaļumus, garšvielas un samaisa.
Kāpostgalvai atdala virsējās lapas un blanšē viegli sālītā verdošā ūdenī. Lapās liek sagatavoto dārzeņu pildījumu un satin.
Katliņā uzkarsē atlikušo olīveļļu un tajā apbrūnina miltus, pielej 200 ml ūdens, kurā blanšētas kāpostlapas, pievieno apelsīnu sulu un kariju. Maisa, līdz uzvārās.
Cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā liek trauku ar tīteņiem, pārlej ar karija mērci un sautē apmēram 20 minūtes.
Recepte 6 porcijām.