Veģetārais plovs ar burkāniem, ķirbīti un kariju – recepte. Izdodas ļoti gards! 9
Aiva Kalve, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Rīsi ir teju vai universāls ēdiens. Viens no biežākajiem, kur tie tiek izmantoti ir plovs. Un, lai arī klasiski plovu gatavo ar gaļu, šoreiz piedāvājumā ne mazāk izcila recepte tiem, kas gaļu neēd. Izdodas ļoti gards! Noteikti pamēģini!
Veģetārais plovs ar burkāniem, ķirbi un kariju
Sastāvdaļas:
• Basmati rīsu -300 g
• Ķirbis – viens vidējs
• Burkāni – 2 gab.
• Sīpoli – 2 gab.
• Sviests – pēc garšas
• Karijs – pēc garšas
• Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Ķirbi nomizo, sagriež kubiņos. Burkānus nomizo un sarīvē, sīpolus sasmalcina.
2. Sakarsētā pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus un burkānus, līdz tie karamalizējas, un pievieno kariju.
3. Pēc tam sautējamā katlā liek ķirbi, rīsus, kas noskaloti un pamērcēti ūdenī, pievieno dārzeņus ar kariju.
4. Visu aplej ar ūdeni – ne vairāk kā 1 cm virs rīsiem. Sautē 45 – 60 minūtes uz lēnas uguns.
5. Jo vairāk silda, jo garšīgāks. Gandrīz kā risoto, jo ķirbis ēdienu padara krēmīgu!