Veģetārais ķirbja cepetis podiņā 0
Sastāvdaļas
1,5 kg ķirbja
vidēja lieluma ziedkāposts
4 tomāti
0,5 glāzes kvinojas putraimu
150 g siera
sāls
ķiploks
Pagatavošana.
Ķirbim nogriež augšējo daļu – aptuveni trešdaļu no ķirbja lieluma. Ar karoti izgrebj sēklas. Ķirbja iekšpusi ierīvē ar sāli un saspiestu vai sakapātu ķiploku. Visu liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep 15 minūtes.
Ziedkāpostu sadala rozetēs, tomātus sagriež daiviņās, liek bļodā un uzber mazliet sāls, tad pievieno kvinoju un kubiņos sagrieztu sieru. Visu samaisa un pilda apceptajā ķirbī. Uzliek nogriezto ķirbja vāciņu un cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes.
Var pildīt dažāda lieluma ķirbjus. Tad jāpārdomā, cik produktu vajag pildījumam un cik ilgi jācep. Var izmantot jebkuru sieru, piemēram, Krievijas vai Holandes. Ja kārojas maigāku pildījumu, ņem mocarellu, tad pievieno arī nedaudz bazilika. Ja ievēro vegānismu, izmanto tofu sieru.