Veģetārais grils – veselīga alternatīva Jāņu šašlikam 0
Sastāvdaļas – kabači, baklažāni, tomāts, paprika, sīpoli, šampinjoni, ķiploki, svaiga citrona sula, olīveļļa, sāls, pipari, kaltēts baziliks.
Pagatavošana.
Visus dārzeņus nomazgā. Baklažānus un kabačus sagriež ripiņās, ne biezākās par 1 cm. Baklažānus liek sālītā ūdenī, lai noņemtu rūgtumu.
Tomātus un sīpolu sagriež četrās daļās.
No paprikas izņem sēkliņas un sagriež četrās daļās un tās – vēl uz pusēm.
Visus dārzeņus un šampinjonus, izņemot tomātus, izliek lielā traukā. Sāla, piparo un aplej ar olīveļļu, samaisa. Pievieno sausu baziliku, samaisa. Atstāj uz 10–15 minūtēm.
Apber tomātus ar sāli.
Liek dārzeņus un sēnes uz iesmiem. Gatavo 15–20 minūtes, mainot puses.
Kamēr gatavojas dārzeņi, mazos gabaliņos sagriež ķiploku. Kad dārzeņi gatavi, apber ar ķiplokiem un apslaka ar citrona sulu.