Foto – Anda Krauze

Veģetārais burgers no pašceptas maizes – gardi un arī veselīgi 0

Uztura speciālisti mūs pūlas atturēt no tradicionālo burgeru baudīšanas, apgalvojot, ka tajos nav nekā veselīga. Bet šo ēdienu taču var pagatavot arī no pašceptas maizes, pildīt ar svaigiem dārzeņiem, kvalitatīvu gaļu, dažādiem sieriem, pašu gatavotu majonēzi un tomātu mērci, lietojot pēc iespējas mazāk taukvielu, kā to dara omulīgajā kafejnīcā “Kā bildināt nāriņu” Rīgā līdzās Latvijas Universitātei. Taču te dabūjami ne tikai desmit veidu burgeri, bet arī zupas un makaronu ēdieni. To visu gatavo šefpavāri Eduards Fatjanovs un Filips Petrenko. Makaronu ēdienu klāstu jau tuvākajā laikā vēl vairāk paplašinās un būs jauns pakalpojums – sastāvdaļas savam burgeram izvēlies pats, stāsta viesmīle bārmene Anna Kugele. 
Kā tad labāk bildināt nāriņu? Pasniedzot rumu. Tāda atbilde sniegta kādā senā pirātu dziesmā. Arī kafejnīcā “Kā bildināt nāriņu” ik pa laikam notiek ruma vakari, kad viesi kavējas pārdomās par šo izslavēto dzērienu un bauda kokteiļus ar rumu.

Reklāma
Reklāma

Veģetārais burgers


SASTĀVDAĻAS

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Hamburgera maizīte, pesto mērce, krējums, Čedaras siers, romiešu salāti, svaigs tomāts, saulē kaltēti tomāti, Filadelfijas siers. Veģetārajai kotletei: paprika, pupiņu maisījums, sēnes, sīpoli.

KĀ GATAVOT?

Vispirms pagatavo dārzeņu kotleti – apceptam sīpolam un sēnēm pievieno smalki sakapātu papriku un samaltas, novārītas pupiņas. No šīs masas veido kotleti, ko apcep no abām pusēm. Liek uz pusēm pārgrieztā hamburgera maizītē, virsū – Čedaras siera šķēli, romiešu salātus, svaiga tomāta šķēli, pesto, kam pievienots krējums, saulē kaltētus tomātus un Filadelfijas sieru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.