Foto – Anda Krauze

Veģetārā sēņu zupa 0

Sastāvdaļas
• 300 g šampinjonu
• nedaudz kaltētu baraviku (ja nav, var iztikt bez tām)
• 2 burkāni
• 2 kartupeļi
• kālis
• puse paprikas
• 2 sīpoli
• 5 ķiploka daiviņas
• ingvers (to ņem ⅓ no ķiploka daudzuma)
• 200 ml Cido dārzeņu sulas
• piecu piparu maisījums
• 1 lauru lapa
• svaigs timiāns
• sāls
• pētersīļi
• dilles

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kāpēc naktī, ja pēkšņi pamosties, vajadzētu paciesties un neiet uz tualeti, skaidro miega speciālisti 36
Veselam
Ko sīpoli labu dara ķermenim: 8 iemesli, kāpēc šie dārzeņi būtu jāēd
TV24
Slaidiņš: “Bija sajūta, ka visiem, kas tur ieradās, jābučo Trampa pēcpuse”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Šampinjonus sagriež un ātri apcep uz sakarsētas pannas eļļā, raugoties, lai tās nesāktu suloties un vārīties. Uz otras pannas apcep sarīvētus burkānus un kāļus, bet trešās: sīpolus, ingveru un ķiploka daiviņas. Visu liek katlā, pievieno ūdeni, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, papriku, kaltētas baravikas, sāli, svaigu timiānu, lauru lapu (to izņem, kad virums vārījies 10 minūtes, citādi lauru lapa zupu padarīs sīvu) un glāzi dārzeņu sulas.

Vāra, līdz sēnes un dārzeņi mīksti. Pievieno piecu piparu maisījumu un uzbārsta sakapātus pētersīļus un dilles.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai ķiploks nenomāktu zupas garšu, izmanto ķiploka daiviņu uz litru šķidruma.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.