Foto – Anda Krauze

Veģetārā sēņu zupa 0

Sastāvdaļas
• 300 g šampinjonu
• nedaudz kaltētu baraviku (ja nav, var iztikt bez tām)
• 2 burkāni
• 2 kartupeļi
• kālis
• puse paprikas
• 2 sīpoli
• 5 ķiploka daiviņas
• ingvers (to ņem ⅓ no ķiploka daudzuma)
• 200 ml Cido dārzeņu sulas
• piecu piparu maisījums
• 1 lauru lapa
• svaigs timiāns
• sāls
• pētersīļi
• dilles

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Šampinjonus sagriež un ātri apcep uz sakarsētas pannas eļļā, raugoties, lai tās nesāktu suloties un vārīties. Uz otras pannas apcep sarīvētus burkānus un kāļus, bet trešās: sīpolus, ingveru un ķiploka daiviņas. Visu liek katlā, pievieno ūdeni, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, papriku, kaltētas baravikas, sāli, svaigu timiānu, lauru lapu (to izņem, kad virums vārījies 10 minūtes, citādi lauru lapa zupu padarīs sīvu) un glāzi dārzeņu sulas.

Vāra, līdz sēnes un dārzeņi mīksti. Pievieno piecu piparu maisījumu un uzbārsta sakapātus pētersīļus un dilles.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai ķiploks nenomāktu zupas garšu, izmanto ķiploka daiviņu uz litru šķidruma.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.