Gatavošanas laiks: apmēram stunda. 0
* Vispirms pagatavo pirmo kārtu: banānus kopā ar naža galu stēvijas un iegūto masu sajauc ar auzu pārslām (Māris iesaka nepārcensties ar stēviju – ja par daudz, garša kļūst nepatīkama. Viņš iegādājies nelielu burciņu šāda pulvera par 8 eiro – ar to pietiekot veselam gadam). Banānu un pārslu masu ievieto formā un izlīdzina.
* Gatavo nākamo kārtu: gabaliņos sagrieztos ābolus sablendē ar kanēli, škipsniņu stēvijas pulvera un pāris ēdamkarotēm cukura (cukuru var arī nelikt, bet tas torti padara kārdinošāku, paskaidro receptes autors). Ābolu masā ātri iemaisa puskrūzi malto linsēklu un masu ieklāj formā (tas jādara veikli, jo šis maisījums drīz vien kļūst stīvs – kā ģipsis).
* Gatavo glazūru: trīs ēdamkarotes kakao sajauc ar pusi naža gala stēvijas pulvera, 2 ēdamkarotēm cukura un trešdaļu krūzes linsēklu. Iejauc ūdeni, līdz masa ir bieza krējuma konsistencē, un ātri ziež uz tortes.
* Rotā ar smiltsērkšķu ogām un kazenēm. Māris dekorēšanai izmantojis arī drusciņu kokosriekstu skaidiņu, pīlādžus un kreses.
Tad torti uz visu nakti novieto aukstumā, lai auzu pārslas un linsēklas labi uzbriest. Nākamajā dienā torte ir gatava! Atliek vien gaidīt viesus…
Māra piezīme: ābolu vietā var izmantot plūmes.
Lasi arī par vegānfestivālu, kas notiks 26. augustā
Lasi arī interviju ar Māri Slanāru “Iegaumēju sievas teikto – brauc, kur gribi.” Māra Slanāra personiskais attiecību stāsts”