Foto – Fotolia

Kāpēc vārot kartupeļus, ūdenim jāpielej piens? Vecmāmiņu 11 zelta padomi ēst gatavošanā 9

• Savītušus salātus 15 minūtes pamērcē remdenā ūdenī un pēc tam pusstundu aukstākā ūdenī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

• Citronu (apelsīnu) sulu vieglāk izspiest, ja augļus mirkli patur karstā ūdenī.

• Baltmaizi nav ieteicams turēt maizes kastē kopā ar rudzu maizi, jo tā pieņem rupjmaizes smaržu.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Sakaltušu maizi var atsvaidzināt, ja to saliek skārda burkā, cieši aizvāko un kādu laiku atstāj verdošā ūdenī. Šādā veidā atkal ēdamu var padarīt pat nedēļu vecu maizi.

• Ja, vārot kartupeļus, ūdenim pielej pienu, tupeņi būs gaišāki, uzlabosies to garša.

• Kartupeļiem melnie plankumi zūd, ja vārāmajam ūdenim pielej nedaudz etiķa.

• Ja zupa pārsālīta, ieliek dažus nomizotus kartupeļus un pavāra, jo kartupeļi uzsūc daudz sāls.

• Ēdieni nepiedeg, ja katlā ieliek stikla bumbiņu; tā nemitīgi kustas un aizkavē piedegšanu.

• Ja ēdienu uzsilda karsta ūdens peldē, tam nepiemīt uzsildītas maltītes piegarša.

• Ja biezputru vāra pienā, sāls jāliek divreiz mazāk, nekā vārot ūdenī.

• Ja mērci nepasniedz tūlīt pēc pagatavošanas, tad uz dakšiņas uzdur gabaliņu sviesta un ar to pārvelk mērces virspusei. Izkusušais sviests neļauj mērcei iekalst un veidoties plēvei.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.