Kāpēc vārot kartupeļus, ūdenim jāpielej piens? Vecmāmiņu 11 zelta padomi ēst gatavošanā 9
• Savītušus salātus 15 minūtes pamērcē remdenā ūdenī un pēc tam pusstundu aukstākā ūdenī.
• Citronu (apelsīnu) sulu vieglāk izspiest, ja augļus mirkli patur karstā ūdenī.
• Baltmaizi nav ieteicams turēt maizes kastē kopā ar rudzu maizi, jo tā pieņem rupjmaizes smaržu.
• Sakaltušu maizi var atsvaidzināt, ja to saliek skārda burkā, cieši aizvāko un kādu laiku atstāj verdošā ūdenī. Šādā veidā atkal ēdamu var padarīt pat nedēļu vecu maizi.
• Ja, vārot kartupeļus, ūdenim pielej pienu, tupeņi būs gaišāki, uzlabosies to garša.
• Kartupeļiem melnie plankumi zūd, ja vārāmajam ūdenim pielej nedaudz etiķa.
• Ja zupa pārsālīta, ieliek dažus nomizotus kartupeļus un pavāra, jo kartupeļi uzsūc daudz sāls.
• Ēdieni nepiedeg, ja katlā ieliek stikla bumbiņu; tā nemitīgi kustas un aizkavē piedegšanu.
• Ja ēdienu uzsilda karsta ūdens peldē, tam nepiemīt uzsildītas maltītes piegarša.
• Ja biezputru vāra pienā, sāls jāliek divreiz mazāk, nekā vārot ūdenī.
• Ja mērci nepasniedz tūlīt pēc pagatavošanas, tad uz dakšiņas uzdur gabaliņu sviesta un ar to pārvelk mērces virspusei. Izkusušais sviests neļauj mērcei iekalst un veidoties plēvei.