Vecmāmiņas ābolu torte ar aprikožu ievārījumu 0
Smilšu mīklai: 300 g miltu, 150 g sviesta, 120 g cukura, 3 olas, pūdercukurs.
Pildījumam: 2-3 lieli āboli (aptuveni 700 g), 4-5 aprikožu ievārījuma vai biezeņa.
Pagatavošana
Miltus izsijā, pieber cukuru un šķipsniņu sāls. Pēc tam pievieno uzsildītu sviestu un samaisa.
Miltos izveido bedrīti, ielej tur 3 olu dzeltenumus un 1 olas baltumu.
Vēlreiz rūpīgi samaisa un noliek mīklu uz 20 minūtēm nostāvēties.
Lielāko daļu mīklas saliek apaļā formā, kuras diametrs ir ne mazāk kā 20-22 cm; formu iepriekš ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi.
Mazāko mīklas daļu atstāj virsējai kārtai.
Mīklas apakšējai kārtai uzsmērē ievārījumu, virsū uzliek šķēlītēs sagrieztus ābolus.
Atlikušo mīklu izveltnē un pārklāj pāri āboliem. Abu kārtu mīklas savieno. Virsējo kārtu ar dakšiņu sadursta.
Torti cep 200 oC temperatūrā 30 minūtes.