
Vecais, labais sīpolklopsis! Pagatavot nav grūti, toties sanāk tiiiiik garda mērcīte 0
Latvju saimniece Rūta Beirote ik pa laikam savā soctīklu kontā “Rūta meklē garšu” dalās ar, iespējams, piemirstām, taču lieliskām receptēm. Ar Rūtas atļauju arī portālā LA.LV ik pa laikam tiks ievietota kāda recepte, ko Rūta pārbaudījusi praksē. Šoreiz jūsu uzmanībai sīpolklopsis.
Turpinājumā apraksts pašas Rūtas leksikā!
“To pagatavot nav grūti, toties, cik garda tā zoste sanāk…
Atkāpjos no tradicionālās receptes, kurā allaž izmantota klapēta vērša gaļa, aizstājot to ar cūkas kakla karbonādi, un tad šis ēdiens top pavisam ātri.
Uz pannas lielākajā karstumā sviestiņā ātri aprauj pirksta biezuma gaļas šķēles cieši brūnas.
Šeit rodas pats galvenais gardums – pannas piedegums, to ar nedaudz ūdens nobrucina un izmantosim zostei.
Kārto tās dziļākā pannā kopā ar krietnu kaudzi sīpolu un ķiploku. Uzlej buljonu vai ūdeni, piešaun sāli, piparus un lozberlapas un sautē līdz mīksta.
Kad gaļa gatava, to pārlej ar paciņu salda krējuma un vēl mirkli pasutina. Ja zoste šķidra, to ietumē ar karoti miltu.
Es to daru beigās, lai gan recepšu grāmata paģēr sākumā.
Kas ir garšīgākais šajā ēdienā? Zoste. Saldena, gaļīga, tumīga. Sīpolu te nekad nevar būt par daudz.
#SaimniečuViltība – Es sīpolus sadalu uz pusēm, vienu pusi sagriežu ripiņās, otru smalki sakapāju. Smalkie sīpoli satumēsies zostē un tā būs biezāka un dziļāku garšu.
Lai zosti varētu izbaudīt pilnībā, tai vāru klāt ķinku jeb kartupeļu biezeni, kam pievienots nedaudz muskatrieksta.
Kad pasniedzu, biezputras vidū izveidoju krietnu bedrīti, ko piepildu ar gardo sīpolklopša mērci.
Sīpolklopsis garšo fantastiski ar kartupeļu biezputru, kura bagātināta ar kapātiem lakšiem. Izprovējiet!”