Marinēta un cepta cūkas fileja 4
Lai pagatavotu 4 porcijas, vajadzēs aptuveni 45 minūtes laika un 700 g cūkas filejas, olīveļļu, 3 ēdamk. sojas mērces, 10 cm nomizotas un 2 cm gabaliņos sagrieztas ingvera saknes, 5 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas.
Cūkas fileju sagriež 3–4 cm šķēlēs. Ieliek bļodā. Gaļai pievieno ķiplokus, ingveru, sojas mērci un pāris karotes olīveļļas. Samaisa un ļauj marinādei ievilkties vismaz 30 minūtes. Sakarsē pannā olīveļļu un apcep gaļu brūnganu, uzlej pārpalikušo marinādi, uzliek vāku un sautē vēl 3–5 minūtes.
Ātrā tomātu zupa pasniegta ar karstām siermaizītēm
Kad biju maza, mamma mums bieži taisīja šo zupu. To var ātri pagatavot un tā ir tik garšīga, ka arī es to taisu vēl šodien! Un te man lieti noderēs „Mežvidu” tomātu sula!
Aptuveni 30 minūtēs var pagatavot zupu 4-6 personām. Lai to paveiktu, vajadzēs 1 iepakojumu tomātu sulas “Mežvidi”, 2 kubiņos sagrieztus tomātus, olīveļļu, 3-5 sagrieztas ķiploka daiviņas, 1 sakapātu sīpolu, 1 tējk. Provansas vai itāļu garšvielu, ½ tējk. piparu maisījuma, 250 g smalko nūdeļu, ½ l buljona vai buljona kubiņus (vistas, gaļas vai veģetāros), 100-200 ml saldā krējuma (ja vēlas), 2-3 ēdamk. sakapāta bazilika, Holandes vai citu labu sieru, baltmaizi vai graudu maizi.
Zupas katlā sakarsē olīveļļu un apcep ķiplokus un sīpolus 5 minūtes. Pievieno tomātus. Es vēl izmantoju arī tomātu mīkstumu, kuru biju pataupījusi, gatavojot pildītos tomātus. Pasautē vēl 3-5 minūtes. Pievieno tomātu sulu, buljonu un garšvielas. Kad masa sāk vārīties, pieber nūdeles un baziliku. Kad nūdeles mīkstas, ja vēlas, pievieno arī saldo krējumu. Ļoti garšīgi, bet, protams, vairāk kaloriju…
Šo zupu līdzīgi kā mūsu mamma, arī es servēju ar karstām siermaizītēm. – Tosterpannā apcepu graudu vai baltmaizi. Uz tās uzlieku sieru un cepu maizītes cepeškrāsnī. Izskatās skaisti, ja izmanto dažādu krāsu sieru.