Publicitātes foto

Krāsnī cepti pildītie tomāti 4

Šos krāsainos un jaukos tomātus var izmantot kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem vai pasniegt kā atsevišķu veģetāru ēdienu.

Reklāma
Reklāma
Mājas
Ideālais banānu uzglabāšanas veids – tie nekļūs melni nedēļām ilgi
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
FOTO. Alla Pugačova pārvērtusies līdz nepazīšanai
Lasīt citas ziņas

Maltītei 4 personām vajadzēs 1 stundu laika, kā arī
6-8 vidējus vai lielus tomātus, 100 g rīsu, 150 g kubiņos sagriezta vai sarīvēta Čedara vai Holandes siera, vislabāk oranžā krāsā, 1 sakapātu zaļo piparu, 1 sakapātu sīpolu, nedaudz olīveļļas, 1 tējk. Provansas garšvielu, ½ tējk. sāls, ½ tējk. piecu piparu maisījuma.

Vispirms sālsūdenī novāra rīsus, bet tomātiem izgrebj mīksto viducīti, iegūstot glītas tomātu „bļodiņas”. Tad pannā ielej olīveļļu un apcep sīpolus. Kad rīsi gatavi, tiem pievieno ēdamkaroti olīveļļas, 125 g siera un pārējās pildījuma sastāvdaļas. Gatavo masu iepilda tomātu „bļodiņās” un liek tās mafinu vai cepampannā. (Mafinu pannā gatavot ir vieglāk, jo tur tomāti neapgāžas un labi saglabā formu.) Tad tomātus pārkaisa ar atlikušo sieru un cep krāsnī 200°C apmēram 20-30 minūtes, līdz siers izkusis un kļuvis viegli brūngans.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.