Vasaras raibie salāti ar avenēm un kazas sieru 0
Šī ir eleganta, krāsaina un garda salātu recepte. Tā kā avenes ir manas mīļākās ogas, es piedāvāju tieši šos salātus, iesaka Ilze Jurkāne, raidījuma “Latvijas gardākie stāsti” vadītāja.
Tajos, protams, var izmantot arī zemenes vai citas ogas, bet ar avenēm sanāk īpaši un neierasti.
Salātu miksli taisījām kopā ar Hēliju, jo tik lielu salātu dažādību parasti nevaru atļauties.
Izmantojām vismaz septiņu veidu salātus – īsta greznība.
Tie, kuri salātus audzē paši savā dārziņā, arī var izvērsties.
Paredzēts: 6 personām
Gatavošana: 20 minūtes
Pagatavošana:
Lēzenā traukā vai sešos atsevišķos šķīvjos saliek salātu maisījumu. Pa virsu uzliek tomātiņus, sīpolus, aprikozes, plūmes, siera bumbiņas un valriekstus un beigās – avenes. Mērci sagatavo, samaisot pēdējās piecas sastāvdaļas. Pagaršo un, ja vēlas, pēc garšas pieliek vēl kādu no sastāvdaļām. Pārlej salātiem un pasniedz.