Vasaras ogu pīrāgs. Jūlijas Visockas recepte 0
Pīrāgam var izmantot plūmes, aprikozes vai jebkuras ogas, bet miltu vietā pievienot cieti. “Ja mīklu gadās sagatavot pārāk daudz, to mierīgi var atstāt ledusskapī uz vairākām dienām nākamā pīrāga gatavošanai,” iesaka kulinārijas entuziaste un televīzijas raidījumu vadītāja Jūlija Visocka.
Nepieciešams
450 g miltu
200 g zemeņu
200 g ērkšķogu
200 g melleņu
200 g aveņu
180 g atdzesēta saldkrējuma sviesta
1 olas dzeltenums (ja olas mazas, tad divi)
4 ēdamkarotes pūdercukura
1/2 tējkarotes jūras sāls
Gatavošana
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°С.
2. Atdzesēto sviestu un 400 g miltu ar nazi sadrupina.
3. Pievieno olas dzeltenumu, vienu ēdamkaroti pūdercukura, sāli un pielej aukstu ūdeni pa ēdamkarotei, katru reizi izmaisot. Kopā – četras ēdamkarotes ūdens.
4. No mīklas izveido bumbu, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
5. Darba virsmu apkaisa ar miltiem un izrullē mīklu plānā plātnē.
6. Apaļas cepamformas dibenā izliek cepampapīra apli, pēc tam liek mīklu, vienmērīgi izlīdzina pa apakšu un izveido maliņas. Mīklu ar dakšiņu rūpīgi nolīdzina.
7. No cepampapīra izgriež apli, kas diametrā lielāks nekā formiņa, liek to uz formas un virsū uzber divas glāzes zirņu vai jebkuru putraimu. Mīklu liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.
8. Zemenes sagriež četrās daļās. Pievieno ērkšķogas, mellenes un avenes, pārkaisa ar divām ēdamkarotēm pūdercukura un vienu ēdamkaroti miltu, visu samaisa.
9. Izņem formu no cepeškrāsns, pārber mīklai ogas un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 20 minūtēm.
10. Gatavo pīrāgu pārkaisa ar atlikušo pūdercukuru.
Vasaras ogu pīrāgs gatavs. Labu apetīti!