Vasaras lapu salāti ar ceptu Ķimeņu sieru un dārzeņiem 0
400 g ķimeņu siera, 300 g lapu salātu, svaigie dārzeņi (pēc izvēles), 1 ola, 2 ēdamkarotes miltu, rīvmaize, 1 tējkarote sinepju, cukurs (pēc garšas), 2 ēdamkarotes balzametiķa, 150 ml olīveļļas.
Sieru sagriež nelielos gabaliņos, apviļā miltos, tad sakultā olā un rīvmaizē. Otrais panējums — olā un atkal rīvmaizē. Liek fritēt lielā eļļas daudzumā, līdz siers kļūst zeltaini brūns.
Sinepes, cukuru un balzametiķi sakuļ, pakāpeniski pievieno olīveļļu, līdz sabiezē. Salātu lapas un dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos, pievieno sāli un piparus, pārlej ar mērci. Pasniedz ar siltu sieru.
Gatavoja restorāna “Le Dome” virspavārs Roberts Abrams