Foto – Dievietei.lv

Vasaras dārzenīši ziemai 0

Šīs receptes dārzeņi ir kraukšķīgi, marināde tāda, ka jākaujas, kurš pirmais paspēs izdzert, par sīpoliem notiek kautiņš.

Reklāma
Reklāma
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Krievija pārgājusi uz nāvējošāku kara taktiku. Tas rada reālu draudu NATO 74
Kokteilis
8 latviešiem pilnīgi normāli ieradumi, kas ārzemniekiem šķiet dīvaini. Tēja un medus ārstē visas kaites! 29
Lasīt citas ziņas

Sterilā burciņas (1litrs) dibenā liekam 3 – 4 diļļu un pētersīļu (zaļumu) zariņus, 1 pārgrieztu ķiploka daiviņu, ja vēlaties, varat ielikt rūgtā pipara gredzenus, 1 vidēja lieluma sīpolu sagrieztu gredzenos, 1 saldo piparu sagrieztu salmiņos (krāsu dažādībai ņemu dzelteno vai oranžo), tad sagrieztus gurķus, bet ne plānas šķēlēs, un tomātus (vēlams ņemt cietus, gaļainus, labi nogatavojušos, tādus, kuri neizšķīdīs un nepārvērtīsies putrā). Dārzeņus liek blīvi, mazliet piespiežot. Virsū liek 4 – 5 smaržīgos piparus, 2 krustnagliņas, 2 – 3 lauru lapiņas.

Gatavojam marinādi: uz 2 litriem ūdens vajag pusi glāzes (250 gr) cukura, 3 ēdamkarotes sāls bez kaudzītes, kad ūdens uzvārīsies, ielej 150 gr 9% etiķa un marinādi uzreiz lej burciņā (ar šo marinādes daudzumu var apliet 4 – 5 litra burkas).

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad no uzvārīšanās brīža burkas pasterizē 7 – 8 min un uzreiz aizvalcē. Ziemā, pie pasniegšanas, marinādi nolej atsevišķā traukā, dārzeņus (bez garšvielām) izliek salātu traukā un aplej ar augu eļļu pēc garšas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.