Vasarai piestāv kabači: 3 gardas kabaču pankūciņu receptes 1
Vasara nav iedomājama bez kabaču pankūkām! Tāpēc piedāvājam jums trīs interesantas receptes kabaču pankūciņām – katrai gaumei un garšas kārpiņai! Labu apetīti!
1. Kabaču pankūkas ar cieto sieru
Sastāvdaļas:
- Vidējs kabacis
- 50 g cieta siera
- 1 ola
- Ēdamkarote miltu
- Ķiploka daiviņa
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana:
Kabaci rūpīgi nomazgā un sarīvē uz rupjas rīves ar visu mizu. Pievieno olu. Sieru sarīvē uz smalkas rīves un pievieno sarīvētajam kabacim. Pievieno sasmalcinātu ķiploka daiviņu, miltus un visu rūpīgi samaisa. Sāli un piparus pievieno pēc garšas pašās beigās. Pannā uzkarsē augu eļļu un ar karoti liek sagatavoto mīklu. Cep zeltaini brūnas no abām pusēm.
2. Klasiskās kabaču pankūkas
Sastāvdaļas:
• 500 g kabača
• 2 lielas olas
• ½ tējkarotes garšvielu maisījuma “Vegeta”
• 1,5–2 tējkarotes ķiploku sāls
• 3–4 ēdamkarotes kviešu vai zirņu miltu
Pagatavošana:
Kabaci sarīvē uz rupjas rīves, pievieno olas, kviešu vai zirņu miltus, ķiploku sāli, nedaudz “Vegetas” un cep pankūkas. Ja kabači ir sulīgi, varbūt jāpieber vairāk miltu. Garšo arī atdzisušas.
3. Kabaču pankūkas ar Mocarella sieru
Sastāvdaļas:
- 500 g notīrīts kabacis
- 4 ēdamkarotes kukurūzas milti
- 150 g Mozzarella
- 1 ola
- 1-2 ķiploka daiviņas
- Sauja kaperu
- Pētersīļi, dilles
- Rīvēta citrona miziņa
- Olīveļļa
- Sāls
Pagatavošana:
Kabačus sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno olu, kukurūzas miltus, sakapātus zaļumus un ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa un atstāj uz 15 min, lai uzbriest kukurūzas milti. Pannā uzkarsē eļļu un izcep pankūkas.