pexels.com/Pixabay

Viltus profili 6

Tāpat ir svarīgi ar bērniem pārrunāt riskus, kas saistīti ar viltus profiliem interneta vidē. “Aizvien populārāki ir viltus profili, kad cilvēki internetā pārņem citu personu, tai skaitā slavenību, identitātes. Nereti tie ir pieauguši cilvēki, kuri uzdodas par bērnu vienaudžiem, mēģinot ar bērniem izveidot draudzīgas attiecības un pēcāk pamudināt bērnus veikt noziedzīgas darbības vai ar tiem satikties.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Atklāts, kas notiek ar cilvēku nedēļu pirms nāves 64
Veselam
Jā, viņi to redz! 8 lietas, par kurām tavs zobārsts zina, ka tu melo 6
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu sievietes, kas varētu kļūt par pasaules skaistumkaralienēm 55
Lasīt citas ziņas

Vecāki var bērniem skaidrot un mācīt neuzticēties svešiniekiem internetā. Piemēram, ja bērns saņem ziņu no nepazīstama cilvēka, viņam būtu informācija jānodod vecākiem vai skolotājiem, pirms turpināt sarunu. Protams, ir arī dažādas lietotnes un programmas, kas palīdz vecākiem vairāk kontrolēt bērnu drošību interneta vidē, piemēram, šie drošības risinājumi piedāvā iespēju bloķēt aizdomīgus kontaktus un tādējādi novērst iespējamos draudus,” skaidro E.Rupenheits.

Vecākiem ir plašas iespējas, lai nodrošinātu, ka bērnu pavadītais laiks tiešsaistē būtu drošs, taču viens no vissvarīgākajiem priekšnoteikumiem bērnu drošībai internetā ir atvērtas un patiesas attiecības ģimenē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vecāku uzticības trūkums un pārmērīgi aizliegumi var novest pie situācijas, kad atvase vecākiem nestāstīs par problēmām un riskiem, ar kuriem saskāries internetā: “Vecākiem ir jārada droša vide, kurā bērni jūtas ērti runāt par savu pieredzi. Tas ietver arī skaidrojumu par to, kāpēc vecāki liek bērnam ievērot noteiktus drošības pasākumus. Uzturēt atvērtu dialogu ar bērniem, ieklausīties viņu vēlmēs un palīdzēt viņiem ir prasmes, kas ir nepieciešamas, lai bērna klātbūtne interneta vidē būtu droša,” uzsver E.Rupenheits.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.