Uzmanīgi ar gaļu un zivīm! 19
Kā jau raksta ievadā minēts, visuzmanīgākajiem jābūt, gatavojot zivis vai gaļu, kas iegādāta jēla. Gaļu vajadzētu pagatavot iespējami drīz pēc iegādes. Ja tas tomēr nav iespējams, drošāk būs to sasaldēt pa porcijām, lai katrā gatavošanas reizē izņemtu vajadzīgo daudzumu.
Ja gaļu vai zivi nepieciešams īslaicīgi uzglabāt ledusskapī, drošāk to likt zemākajā plauktā (virs saldētavas), ievietojot slēgtā traukā. Gatavojot gaļu, svarīgi parūpēties, lai tā ir pietiekami labi pagatavota – liellopa, cūkgaļas, jēra un teļa gaļas minimālajai iekšējai temperatūrai jābūt vismaz 63 grādiem.
Jēlas gaļas, piemēram, vistas vai tītara, mazgāšana ir vecmodīgs mīts par pārtikas nekaitīgumu. Skalojot gaļu, baktērijas izšļakstās visā virtuvē, izlietnē, drānās un traukos. Tā vietā, gatavojot vistu, ievērojiet pamata pārtikas higiēnu un rūpīgi pagatavojiet to.