Foto – Shutterstock

Vannas piedevas gatavo pats 0

Ekoloģisko kosmētiku un dabiskās izejvielas tās pagatavošanai piedāvā uzņēmums “Calendula”. Tā vadītāja Laura Bāliņa stāsta, ka vannas ūdenim var pievienot gan ēteriskās un augu eļļas, gan vannas sāli, gan pašu gatavotu vannas pienu, bumbas un konfektes. Visvienkāršākā piedeva ir vannas sāls. To gatavo šādi: ņem 200 g rupjā jūras sāls, 10–20 g augu eļļas un 15 pilienus ēteriskās eļļas. Vispirms ēterisko eļļu iejauc augu eļļā, tad slēgtā traukā ieber sāli, ielej eļļu un visu kārtīgi sakrata. Tālāk viss atkarīgs no fantāzijas, jo vannas sāli var papildināt gan ar kaltētiem augiem, piemēram, rožu, jasmīnu, kliņģerīšu, lavandas ziedlapiņām, gan augu pulveriem un māliem, gan augu eļļām (burkānu, smiltsērkšķu), kas piešķir ūdenim oranžu vai citu patīkamu nokrāsu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Vannas piena pamatā ir sausais piena pulveris. Pievienojot to ūdenim, āda kļūst samtaina, maiga un mīksta. Laura Bāliņa iesaka šādas sastāvdaļas: 200 g piena pulvera, 100 g jūras sāls,100 g kartupeļu cietes, 20 g kakao sviesta un 22 pilienus ēteriskās eļļas. Vispirms piena pulveri rūpīgi sajauc ar kartupeļu cieti.

Jūras sāli samaļ kafijas dzirnaviņās, tam pievieno ēterisko eļļu un rūpīgi maisa, pakāpeniski liekot klāt piena pulveri ar kartupeļu cieti un kakao sviestu. Pašās beigās visu izmaisa ar karoti vai citu priekšmetu, jo, darbojoties ar rokām, kakao sviests sāk kust. Vannas piena recepti var variēt, piemēram, pievienojot tam 7 g kaltētu, aromātisku rožu ziedlapiņu, 3 pilienus rožu un 10 pilienus apelsīnu ēteriskās eļļas. Var likt klāt arī medus pulveri, ko iegūst 100 g kartupeļu cietes pakāpeniski sajaucot ar 50 g šķidra medus, samīcot drupenā mīklā un tad nelielās porcijās samaļot kafijas dzirnaviņās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.