Vanga
Vanga
Foto: TASS/VIDA PRESS

Terorisma un kiberdraudu pieaugums nebijušā līmenī 125

Gaišreģe brīdinājusi, ka Eiropai šogad jānoskaņojas pastiprinātiem teroristu uzbrukumiem, un nesenais uzbrukums Maskavas “Crocus City”, šķiet, norāda uz pazīmēm, ka viņai bija taisnība.

Reklāma
Reklāma
Latvietis Vācijā izdzer 16 alus kausus, norēķinoties ar bankas karti. Tas līdz baltkvēlei sadusmo restorāna īpašnieku! 11
VIDEO. Lietuvas robežu no Baltkrievijas puses šķērso alnēns, kam pakaļ dzenas lācis
Robota “pašnāvība” – ar to inženieri nebija rēķinājušies. Tiek nosaukts iespējamais suicīda iemesls
Lasīt citas ziņas

Vairāk nekā 110 cilvēki, tostarp bērni, gāja bojā pēc tam, kad smagi bruņoti teroristi marta beigās iebruka koncertzālē Piemaskavā. Tikai dažas stundas pēc uzbrukuma grupējums “Islāma valsts” uzņēmās atbildību par teroraktu, terora draudu līmenis nu arī citās valstīs ir paaugstināts.

Uzbrukums lika Vācijai brīdināt futbola līdzjutējus būt “augstā gatavībā” tikai 75 dienas pirms Eiropas 2024. gada Eiropas čempionāta sākuma Vācijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

2023. gadā vairākas pasaules valdības ir cietušas no visaptverošiem kiberuzbrukumiem, un 2024. gadā tehnoloģiju problēmas jau ir skārušas pasauli. Greggs, McDonald’s, Tesco un Sainsburys šogad ir piedzīvojuši sistēmu uzlaušanu, tādējādi nespējot apstrādāt maksājumus. Bet ir tikai aprīlis.

Vanga brīdinājusi, ka šī gada kiberuzbrukumi nebūs tiešā veidā – viņa prognozē, ka tie sasniegs augstu sarežģītības līmeni, mērķējot uz kritisko infrastruktūru, piemēram, elektrotīkliem un ūdens attīrīšanas iekārtām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.