Foto no tematiskā izdevuma “Svinam mājās”

Valriekstu torte ar kafijas aromātu 0

Rieksti Ziemassvētkos ir cieņā – gan našķim, gan dekorācijai. Kafijas klātbūtne krēmā priecē acis ar maigu, samtainu krāsu, radniecīgu svecīšu šaudīgajām liesmiņām istabas puskrēslā. Valrieksti kopā ar kafijas aromātu sola izmeklētu baudījumu. Vēl viena garšviela, kas piestāv Ziemassvētku cienastiem, ir kanēlis. Garnējumam ņem ar kanēli papildinātus un cukuru glazētus valriekstus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Lasīt citas ziņas

Garnējuma gatavošana. Medu, eļļu un tējkaroti ūdens lej dziļā pannā ar biezu pamatni, liek uz mērenas uguns un maisot uzkarsē, līdz šķidrumi ir vienmērīgi sajaukušies. Pievieno riek-stus un kārtīgi izmaisa. Uzkaisa cukuru un kanēli, maisot turpina karsēt vēl kādas piecas minūtes, līdz rieksti ir skaisti brūni. Izber uz cepešpannas vai citas pietiekami lielas virsmas, kas izklāta ar alumīnija foliju, un ar piemērotu galda rīku vienmērīgi izretina. Kad atdzisuši, atlasa 15–20 izcilākos eksemplārus, pārējos liek slēgtā traukā un glabā līdz dienām, kad ēdienkartē nebūs tortes.

Biskvīta gatavošana. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Sagatavo tortes veidni (26 cm diametrā) – iesmērē ar eļļu un izkaisa ar rīvmaizi. Krūzītē ar karstu ūdeni iejauc šķīstošo kafiju. Sakuļ olas ar cukuru, pielej eļļu, sulu un kafiju, kārtīgi samaisa. Pievieno miltus un cepampulveri, ātri sakuļ viendabīgā masā, iemaisa riekstus un lej veidnē. Cep 20–25 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Krēma gatavošana. Svaigo sieru liek dziļā traukā, iesijā pūdercukuru un pielej kafiju. Ar elektrisko putotāju lēni sajauc, pakāpeniski pārejot uz ātrāku tempu, līdz iegūts viendabīgs krēms. Trešdaļu krēma smērē starp biskvīta kārtām, divas trešdaļas – tortei pa virsu. Dekorē ar iepriekš sagatavotajām glazēto riekstu pusītēm.

Recepte no tematiskā izdevuma “Svinam mājās”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.