“Novadu garšas” stends izstādē “Riga Food”.
“Novadu garšas” stends izstādē “Riga Food”.
Foto Karīna Miezāja

Valmierā nedēļas nogalē notiks pasākums “Nogaršo Latviju Vidzemē” 0

Lai iepazīstinātu ar vietējās pārtikas priekšrocībām, kā arī debatētu par veselīgu ēdienu, 17.maijā un 18.maijā Valmierā notiks Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) radītā zīmola “Novada Garša” pasākums “Nogaršo Latviju Vidzemē”.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
RAKSTA REDAKTORS
FOTO. “Gribēju būt mīlēta, bet tiku pazemota, izmantota, sista.” Kāpēc piecdesmitgadīgā politiķe uzķērās jeb izglītotās, bagātās arī raud
Lasīt citas ziņas

Kādus un par kādu cenu var pagatavot ēdienus skolas bērniem no vietējiem pārtikas produktiem? Kādas aktualitātes ir īsajās pārtikas piegādes ķēdēs Vidzemē un ko pircējam piedāvā šī reģiona mazie ražotāji un šefpavāri? Atbildes uz šiem jautājumiem ikviens šajā nedēļas nogalē varēs rast Valmierā.

Pasākums Valmierā, kas Vidzemes uzņēmēju dienu ietvaros norisināsies skvērā pie Hanzas sienas, būs pirmā no piecām garšu pieturām visā Latvijā, kuras šovasar aicinās apmeklēt LLKC. Vidzemes izgaršošanā “galvenajā lomā” būs gaļa un tas, ko no tās iespējams pagatavot.

CITI ŠOBRĪD LASA

PLānots, ka 17. maijā Jauno šefpavāru konkursā “Labākais Vidzemes steiks” meistarībā sacentīsies pavārzeļļi no Priekuļu, Smiltenes un Valmieras tehnikuma. Par īso pārtikas piegāžu ķēžu darbību Vidzemes reģionā stāstīs Tiešās pirkšanas pulciņa pārstāvji.

Savukārt 18. maijā paredzēta virkne meistarklašu: mazie apmeklētāji mācīsies gatavot veselīgas sviestmaizes, savukārt lielie, sākoties grilēšanas sezonai, varēs piedalīties marināžu un steika gatavošanas meistarklasēs. Tās pasniegs šefpavārs no Cēsu restorāna “H. E. Vanadziņš ziemeļu restorāns” Rihards Eniks. Paralēli notiks arī pavāru konkurss “Skolēnu pusdienas”.

Šo divu dienu garumā “Nogaršo Latviju Vidzemē” piedāvās vietējo produktu degustāciju un iegādi, Tautas garšas konkursu ar balsojumu par sev tīkamāko produktu, zupu no lielā saimes katla, izklaides un pārsteigumus Normunda Laizāna vadībā.

Nākamās garšas pieturas turpmāk notiks arī citviet Latvijā:
01.06. Augļu, dārzeņu pietura Siguldas pilsētas svētkos (Pierīga);
29.06. Zivju pietura pie Nabas ezera – Makšķerēšanas festivāla ietvaros Padures pagastā, Kuldīgas novadā (Kurzeme);
06.07. Maizes pietura Ribbes dzirnavu 150 gadu svinību ietvaros Ceraukstē, Bauskas novadā (Zemgale);
20.07. Piena pietura Krāslavas pilsētas svētku ietvaros (Latgale);
27.09.-28.09. Visu Novadu garšu satikšanās Rīgā, Hanzas peronā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.