Valentīndienas kūciņas ar ogām 0
Šīs kūciņas sanāk ļoti aromātiskas, ar vieglu citrusaugļu garšu. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas, gan konservētas ogas.
Sastāvdaļas mīklai – 100 g cukura, 100 g sviesta, 2 olas, apelsīns, laims (vai pusīte laima), 1 tējkarote cepampulvera, 100 – 150 g miltu.
Sastāvdaļas krēmam – 200 ml saldā krējuma (35%), 150 g Filadelfijas siera, 50 g cukura. Augļi un ogas pēc garšas.
Pagatavošana.
Vispirms gatavo mīklu. Apelsīnam un laimam norīvē miziņu, no abiem augļiem izspiež sulu, pavisam vajadzēs 100 ml sulas.
Bļodā sviestu sajauc ar cukuru. Pievieno olas un visu samaisa.
Pielej apelsīna sulu un samaisa. Pievieno norīvētās miziņas, samaisa.
Mīklai pievieno cepampulveri un miltus un iejauc ne pārāk biezu mīklu.
Mīklu lej sirdsveida formiņā 0,5 – 1 cm biezumā. Liek 180 grādus karstā cepeškrāsnī un cep 15 – 20 minūtes.
Tikmēr gatavo krēmu. Saldo krējumu un cukuru sakuļ. Pievieno sieru un kārtīgi visu samaisa.
Izceptās sirsniņas kārtīgi iesmērē ar krēmu. Uz krēma kārto ogas un augļus.
Labu apetīti!