Valdorfa salātu laiviņas ar vistas fileju, vīnogām un āboliem 0
Sastāvdaļas
Vistas fileja – 1 gab.
Zaļās vīnogas – 10 gab.
Valrieksti – 1 sauja
Cigoriņu salāti – 1 gab.
Ābols – 1 liels vai 2 mazāki
Selerija – 1 kāts
Olīveļļa – 1 ēdamk.
Sāls – 1/2 tējk.
Jaukto garšvielu maisījums – 1/2 tējk.
Mērcei
Turku jogurts Rimi – 1 burciņa
Citrons – 1/3 gab.
Medus – 1/2 tējk.
Pagatavošana
Noskalo dārzeņus, augļus, ogas un salātus. Selerijas kātu un ābolu sagriež vienāda lieluma kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusi vai četrās daļās. Ja vīnogās ir kauliņi, izņem tos. Vīnogas pievieno āboliem un selerijai. Pieber smalkāk sagrieztus valriekstus.
Pagatavo mērci, sajauc jogurtu, citrona sulu un medu. Salātus sajauc ar mērci.
Cigoriņa salātu lapas izliek kā laiviņas un pilda ar salātiem.
Vistas fileju sagriež strēmelītēs un apcep līdz gatavībai kopā ar garšvielām.
Salātiem virsū liek ceptas vistas filejas gabaliņus.
Atceries!
Vistas filejas vietā vari izmantot arī jūras veltes vai, ja esi veģetārietis, pievieno vairāk riekstu un pasniedz ar svaigi ceptiem maizes grauzdiņiem.