Vakariņas “Pārsteigums” ar biezeni un zaļo saimi 0
Kartupeļu biezenim:
1,5 kg kartupeļu,
85 g sviesta,
170 g grieķu jogurta.
Zaļajai saimei:
500 g puravu,
300 g brokoļu,
3 seleriju kāti,
sauja svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu.
Mērcei:
850 ml piena,
75 g kviešu miltu,
1 tējkarote sinepju graudu,
300 g rīvēta Čedaras siera,
sāls un pipari pēc garšas.
Kā gatavot?
Vāra kartupeļus, līdz tie mīksti, nokāš un samīca. Tad pievieno sviestu un grieķu jogurtu. Visu saputo ar mikseri (ja kartupeļus puto ar jaudīgu blenderi, iegūst līmīgu masu, kura nevienam negaršo).
Puravus sagriež pabiezās šķēlēs, brokoļus sasmalcina rozītēs un sagriež seleriju kātus. Uzkarsētā pannā liek visus zaļos dārzeņus, pārlej ar pienu, pievieno miltus un maisot vāra līdz viendabīgai mērces konsistencei. Tad iemaisa pusi no siera.
Zaļos dārzeņus piena-siera mērcē kārto ietaukotā cepamajā veidnē un pārklāj ar kartupeļu biezeni. Pārkaisa ar atlikušo sieru.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 40 – 50 minūtes (laiks un temperatūra var atšķirties atkarībā no krāsns veida). Zem mīksta un gaisīga kartupeļu biezeņa slēpjas zaļo dārzeņu saime maigā piena-siera mērcē.