“Vajadzētu visus palaist, lai visi iztrakojas.” Jenzis izsaka savdabīgu versiju, kāpēc Vecgadā atviegloti ierobežojumi 47
Šis lēmums, kas paredzēja atvieglot ierobežojumus Vecgada un Jaungada svinībām, ir saniknojis abas puses, kanāla TV24 raidījumā “Preses klubs” sacīja Jānis Jenzis, Latvijas restorānu biedrības prezidents, – diskusiju turpina producents, režisors Viktors Runtulis.
Runājot par Vecgada vakaru, Jenzis atzīmēja, ka viņš priecājas par katru restorānu, kas pieņemis lēmumu strādāt šajā vakarā.
Tiesa, viņš nevarēja precīzi pateikt, cik daudzi un kuri restorānu strādās. Tas, ko viņš varēja teikt droši, ir tas, ka šis lēmums, kas atļauj Vecgada vakarā darboties restorāniem, “ir saniknojis abas puses”.
Proti, tos, kuri var strādāt, tādējādi vairāk nopelnot. Bet šis lēmums esot nācis par vēlu, jo, visticamāk, cilvēkiem jau esot laicīgi saplānota gada pēdējā diena. Tāpat arī tūristi, visticamāk, nesēžot pie interneta un nemeklējot aktīvas iespējas svinēt Jauno gadu kādā no Latvijas restorāniem.
Jenzis arī izteica savdabīgu teoriju, proti, ka varbūt tas, ka gada nogalē esot samazināti ierobežojumi, esot saistīts ar to, ka valdība negribot 11. janvārī atcelt ārkārtējo situāciju. “Vajadzētu visus palaist, lai visi iztrakojas, viens otru aplipina, atkal būs skaitļi augšā un ciet – atkal trīs mēneši ārkārtas stāvoklis.”
Atgriežoties pie jautājuma par Vecgada vakaru, Jenzis atīmēja, ka restorāniem saorganizēties nedēļas laikā esot ļoti grūti.
Runtulis piebilda, ka janvārī, visticamāk, Covid-19 statistika būšot ar lielākiem skaitļiem. Ar to vienkārši esot jārēķinās, ņemot vērā omikrona paveida izplatību un lipīgumu.
Viņš arī piekrita, ka restorāniem uz vienu Vecgada pasākumu saorganizēties un savākt komandu esot absurds.