Vairākas receptes no kabačiem 0
“Man no rudens ražas saglabājušies trīs lieli kabači. Vai varat uzrakstīt kādu salātu recepti, kur viena no galvenajām sastāvdaļām ir kabači?” A. Liepiņa Ogres novadā
Varat pamēģināt trīs dažādu salātu versijas, kabačiem pievienojot burkānus, papriku vai svaigus kāpostus un ābolus.
Ar burkāniem
• 5 kg kabaču,
• 1 kg burkānu,
• 1 glāze cukura,
• 1 glāze eļļas,
• 1 glāze galda etiķa,
• 3 ēd. k. sāls,
• 3 – 4 ķiploki.
Kabačus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē. Liek katlā, pievieno sāli un cukuru un sautē 1 stundu. Tad pielej eļļu un sautē vēl pusotru stundu. Pirms beigām pievieno sasmalcinātus ķiplokus un etiķi. Karstu pilda burkās. Aizvāko.
Ar kāpostiem
• 2 kg kabaču,
• 2 kg svaigu kāpostu,
• 2 kg skābu ābolu,
• 2 kg sīpolu,
• 2 kg tomātu,
• 1 l tomātu mērces,
• 2 pudeles eļļas,
• 1 l ūdens,
• 3 ēd. k. sāls,
• 2 tējk. piparu,
• 3 ēd. k. cukura,
• lauru lapas,
• etiķis pēc garšas.
Dārzeņus sagriež un liek katlā kopā ar garšvielām (izņemot etiķi, ko pielej gatavošanas beigās). Vāra aptuveni 2 stundas. Pilda burciņās un aizvāko. Nav jāsterilizē.
Ar papriku
• 3 kg kabaču,
• 4 – 5 paprikas,
• 1 l saldās tomātu mērces,
• 100 g ķiploku,
• 1 glāze cukura,
• 2 ēd. k. sāls,
• 1 glāze eļļas,
• 2 ēd. k. galda etiķa.
Visas garšvielas (izņemot etiķi, ko pielej gatavošanas beigās) pievieno tomātu mērcei, samaisa. Pieliek gabaliņos sagrieztus kabačus un papriku un sautē 30 – 40 minūtes. Salātus pilda burciņās un aizvāko. Nav jāsterilizē.
Ievārījums
• 1,5 kg kabaču,
• 4 apelsīni,
• 1 citrons,
• 1 – 1,5 kg cukura,
• 250 ml ūdens.
Kabačus nomizo, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos. Apelsīnus un citronus ar visu mizu sagriež šķēlēs, izņem sēklas, tad katru šķēli sagriež gabaliņos.
No cukura un ūdens izvāra sīrupu. Tajā liek kabačus un vāra 7 minūtes. Pievieno sagrieztos apelsīnus un citronu un vāra 40 – 45 minūtes. Kad ievārījums gatavs, pilda burkās. Apelsīnus un citronu var arī mizot.