Receptes karstām dienām 0
Ledus tēja. Piparmētru: 1 litrs melnās tējas, piparmētru lapiņas, 1 citrona sula, medus pēc garšas. Uzvāra ne pārāk stipru melno tēju, atdzesē un pievieno piparmētru lapiņas, svaigi spiestu citrona sulu un medu. Atdzesē ledusskapī vai pievieno ledus gabaliņus. Jāņogu: litru atdzesētas melnās, zaļās vai augu tējas samaisa ar litru jāņogu vai ķiršu sulas.
Jāņogu limonāde. Ņem 250 g jāņogu, pārkaisa ar 100 g cukura un ļauj 20–30 min ievilkties. Pēc tam ogas izspiež caur sietiņu, aplej ar litru auksta gāzēta minerālūdens un kārtīgi samaisa. Pēc tam pievieno vēl divus litrus minerālūdens un ledus gabaliņus.
Arbūzu smūtiji. Sablenderē 400 g arbūzu mīkstuma, ielej glāzēs un pievieno sasmalcinātu ledu, piparmētru lapiņas. Otrs variants: sablenderē 350 g zemeņu un 350 g arbūza mīkstuma, salej glāzēs un pievieno 350 ml atdzesēta kefīra.