Vai ziemā vērts ēst gurķus? 0
Lasītājs jautā: “Man ļoti garšo gurķi. Ēdu tos arī ziemā: gan svaigus, gan marinētus, visādos veidos. Aizdomājos, jo izlasīju informāciju, ka gurķis satur 96% ūdens. Vai tajā maz ir kas vērtīgs? Tāpat marinētie gurķi – tātad tas ir tikai ūdens (gurķis) + etiķa marināde, atkal – ūdens. Kādēļ to vispār ēst?”
“Tas, ka dārzeņi un augļi satur daudz ūdens, pats par sevi ir pluss, nevis trūkums,” akcentē uztura speciāliste Eva Kataja. Turklāt gurķos ir arī citi vērtīgi savienojumi, to skaitā minerālvielas un vitamīni. Tiesa, tie nav lielos daudzumos. Uztura speciāliste iesaka ēst gurķus ar visu mizu, jo tā tiks uzņemtas arī šķiedrvielas.
Eva Kataja cer, ka gurķis nav vienīgais dārzenis šā cilvēka uzturā. Gurķis ir veselīgs un dažādībai noder, taču būtu jāēd arī citi dārzeņi.