Foto: Shutterstock

Vai pirms salnām ievāktā “negatavā” zaļā paprika un asie pipari ir glābjami? 6

Inita Šteinberga, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

“Pirms salnām novācu visu ražu – tagad ir daudz zaļu papriku un aso piparu. Nezinu, vai tie ienāksies un kā to veicināt,” – jautā Natālija Ogrē.

“Tie papriku un aso piparu augļi, kas sasnieguši šķirnei raksturīgo lielumu vai pat jau mazliet iekrāsojušies, parasti pagūst ienākties. Asajiem pipariem diezgan labi iekrāsojas arī mazāk nobriedušie auglīši,”- skaidro Saiva Bražūne no ģimenes saimniecības “Neslinko”.

CITI ŠOBRĪD LASA
Novākto papriku izšķiro. Var cerēt, ka lielākā iekrāsosies. Taču nenobriedušo izlieto pēc iespējas ātri.
Foto: Inita Šteinberga

Nenobriedušos paprikas augļus nav vērts glabāt cerībā, ka tie krāsosies. Drīzāk tie sapūs vai sažūs un zaudēs garšu. Negatavās paprikas pēc iespējas ātrāk jāpārstrādā – var pievienot salātiem, gatavot konservus vai sagriezt gabaliņos un salikt saldētavā. Viena pati zaļā paprika nav diez ko garšīga, tāpēc to vislabāk lietot kopā ar krāsaino gatavo papriku. Ja košajai pievienos ceturtdaļu negatavās, garšas izmaiņas ēdienam nebūs jūtamas.

Novākto papriku un piparus nogatavina pavēsās (līdz 15 °C) telpās. Velti cerēt, ka lielākā siltumā nogatavosies agrāk, drīzāk sāks bojāties vai savītīs.

Telpās nogatavojusies paprika nebūs tik koša kā ārā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.