Vai visu laiku esam to darījuši nepareizi? Gordona Remzija padoms, kā pareizi sagriezt sīpolu! 1
Sīpolu sasmalcināt ir diezgan grūts darbs. Pirmkārt tāpēc, ka acis sāk asarot, gandrīz tiklīdz ko veicat pirmo iegriezumu. Bez tam sīpoli parasti ir arī diezgan slideni, tos grūti noturēt, griežot tas mēdz sadalīties pa slāņiem, jo īpaši tad, ja vēlaties to sagriezt smalki un rūpīgi.
Taču slavenajam britu šefpavāram Gordonam Remzijam ir daži lieliski padomi, kā vislabāk pieveikt sīpolu.
Galvenais – neizgriezt sakni sākumā
1. Parasti pirmais, ko darām, ir sīpola saknes nogriešana, vai ne? Nedari to! Gordons Remzijs norāda, ka ir svarīgi atstāt sakni neaizskartu, jo tas nodrošinās, ka sīpols smalcināšanas procesā paliek vietā.
Turklāt, ja nogriezīsiet sakni, sīpols sāks sulot, un jūs daudz ātrāk sāksit raudāt. Sāciet ar to, ka sīpolu pārgrieziet uz pusēm, lai to stabili varētu novietot uz galda.
2. Novietojiet pirkstus virs sīpola un naža galu saknes virzienā, ar asmeni perpendikulāri gada virsmai. Iegrieziet sīpolā šķēles pēc iespējas tuvāk saknei, bet nepārgrieziet līdz galam – lai sīpola sakne turpina to saturēt. Jo plānākas šķēles griezīsiet, jo smalkāk izdosies sasmalcināt sīpolu.
3. Pēc tam sīpolā iegrieziet divas horizontālas šķēles, vienu virs otras. Un jau atkal – būtiski nepārgriezt līdz galam – lai sakne tur sīpolu kopā.
4. Tālāk kā parasti – vertikālā virzienā sasmalciniet sīpolu gabaliņos. Kad esiet ticis līdz saknei – darbs galā. Sakni izmetiet!