Foto-Shutterstock

Vai vēl kaut kur ražo kartupeļu sīrupu, kas bija lētāks par cukuru? Atbildam lasītājam 0

1956. gadā, kad mācījos Dauguļu skolā, tuvējā lauku veikalā pārdeva sveramo kartupeļu sīrupu, kas bija lētāks par cukuru. Tam bija īpatnēja garša. Vai šādu sīrupu kaut kur ražo? GUNĀRS VOLDIŅŠ UMURGĀ

Reklāma
Reklāma
Tas nebūs viegli! Šīm zodiaka zīmēm nav ieteicams doties kopīgā ceļojumā
VIDEO. Alojā pazuduši medību suņi tiek atrasti kopā ar… lāci: “Nodomājām, ka nevar būt lācis, gan jau lielāks kuilis” 4
Situācija Krievijas ekonomikā kļūst nekontrolējama – Maskavai ir nopietnas nepatikšanas
Lasīt citas ziņas

Kā skaidroja SIA “Aloja Starkelsen” ģenerāldirektors Jānis Garančs, uzņēmums tiešām kādreiz ražoja glikozes sīrupu (tautā sauktu par kartupeļu sīrupu), ko ieguva, hidrolizējot kartupeļu cieti. Mūsdienās uzņēmums to vairs neražo, un nav arī dzirdēts, ka kāds cits to darītu, jo paša izejmateriāla un ražošanas izmaksu pieauguma dēļ kartupeļu sīrups ir daudz dārgāks par rafinēto cukuru un glikozes sīrupiem no graudaugu produktiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.