Foto-Shutterstock

Vai vēl kaut kur ražo kartupeļu sīrupu, kas bija lētāks par cukuru? Atbildam lasītājam 0

1956. gadā, kad mācījos Dauguļu skolā, tuvējā lauku veikalā pārdeva sveramo kartupeļu sīrupu, kas bija lētāks par cukuru. Tam bija īpatnēja garša. Vai šādu sīrupu kaut kur ražo? GUNĀRS VOLDIŅŠ UMURGĀ

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kāpēc naktī, ja pēkšņi pamosties, vajadzētu paciesties un neiet uz tualeti, skaidro miega speciālisti 36
Veselam
Ko sīpoli labu dara ķermenim: 8 iemesli, kāpēc šie dārzeņi būtu jāēd
TV24
Slaidiņš: “Bija sajūta, ka visiem, kas tur ieradās, jābučo Trampa pēcpuse”
Lasīt citas ziņas

Kā skaidroja SIA “Aloja Starkelsen” ģenerāldirektors Jānis Garančs, uzņēmums tiešām kādreiz ražoja glikozes sīrupu (tautā sauktu par kartupeļu sīrupu), ko ieguva, hidrolizējot kartupeļu cieti. Mūsdienās uzņēmums to vairs neražo, un nav arī dzirdēts, ka kāds cits to darītu, jo paša izejmateriāla un ražošanas izmaksu pieauguma dēļ kartupeļu sīrups ir daudz dārgāks par rafinēto cukuru un glikozes sīrupiem no graudaugu produktiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.