Vai var ēst Ziemassvētku eglīti? Skujas kā garšaugs un tēja 0
Svētku ēdienus, kas palikuši pāri no bagātīgi klātā galda, ēst vēl pāris dienas pēc svētkiem ir pieņemami, bet vai esat apsvēruši iespēju apēst savu Ziemassvētku eglīti?
Ir daudz veidu, kā izmantot eglīti, kas priecējusi svinot Ziemassvētkus un sagaidot Jauno gadu. Kā vēsta medijs “Nypost“, eglīte var noderēt mulčai, no tās zariem var izveidot putniem ligzdu vai arī savākt skujas un pārvērst cepumos.
“Parasti es gatavoju ēdienus no [eglītēm], izmantojot skujas kā garšaugus, tāpat kā izmanto rozmarīnu. Jūs izmantojat rozmarīnu, lai aromatizētu ēdienu, bet ne vienmēr ēdat pašu rozmarīnu,” sacīja pavāre un grāmatas “Kā ēst savu Ziemassvētku eglīti” autore Džūlija Džordžalija.
Pavārgrāmatā, kas izdota 2020. gadā, ir vairāk nekā 30 receptes visam, sākot ar zivīm un beidzot ar Ziemassvētku eglīšu etiķi un Ziemassvētku eglītes un ingvera saldējumu.
Viens no populārākajiem skuju izmantošanas veidiem, īpaši Āzijā, ir to pārvēršana tējā.
Skuju tēja ir bagāta ar antioksidantiem, A vitamīnu un C vitamīnu, kas var uzlabot imunitāti un mazināt saaukstēšanos, kā arī – regulēt vielmaiņu.
Ja vēlaties dzert tēju no savas eglītes, skujas jāsagriež mazākos gabaliņos un jāpievieno tās verdošam ūdenim. Atstājiet uz 10 līdz 20 minūtēm ievilkties. Pirms lietošanas skujas noteikti jānomazgā.