Vai vakariņās sagatavoto ēdienu var atstāt uz plīts un ēst otrā dienā? Komentē PVD eksperte 42

TV24 raidījumā “Uz līnijas” tika vaicāts, vai sagatavoto ēdienu vakariņās var atstāt uz plīts un ēst otrā dienā vai arī jāatdzesē un noteikti jāliek ledusskapī?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Uz šo jautājumu atbildēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Svetlana Aļminoviča-Miļjanoviča. “Protams, ka sagatavots ēdiens ir augsta riska produkts. Ēdienus, ko mēs neapēdam uzreiz, vajadzētu pēc iespējas ātrāk atdzesēt, ievietot un uzglabāt ledusskapī. Un, ja uzsildīt nākamajā dienā, tad tā kārtīgi tikai vienu reizi,” skaidroja viņa.

“Atkārtota, vairākkārtēja uzsildīšana ir riskanta!” norādīja Aļminoviča-Miļjanoviča. Kādas tam varētu būt sekas, ja tomēr šo ēdienu atstāj uz plīts, neieliekot ledusskapī? “Nepareizi uzglabātos pārtikas produktos, kurus uzglabā neatbilstošā temperatūrā, var vairoties dažādas baktērijas, patogēni. Atsevišķas baktērijas var veidot toksīnus, un rezultāts varētu būt bēdīgs un nepatīkams. Visbiežāk tās ir pārtikas izraisītas dažādas akūtas zarnu infekcijas, saslimšanas,” sacīja PVD eksperte TV24 raidījumā “Uz līnijas”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pilnu TV24 raidījumā “Uz līnijas” variet skatīties video šeit:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.