Foto. pexels.com/Andrea Piacquadio

Diemžēl īpašas terapijas ārstēšanā nav 6

Fibromialģiju nevar izārstēt. Var mazināt tikai dažādus simptomus. Saskaņā ar speciālistu teikto, pretsāpju līdzekļi, piemēram, ibuprofēns vai paracetamols, nav risinājums – ikvienam, kurš mēģina ārstēt fibromialģiju ar pretsāpju līdzekļiem vai injekcijām, problēma nemazinās.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi? 18
Krievijas armija ir lielāka un spēcīgāka nekā jebkad – ar to mums nāksies rēķināties ilgu laiku, tā vērtē ASV komandieris 30
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 17
Lasīt citas ziņas

Tiem, kurus skar šī kaite, ir jāiemācās, izmantojot psihoterapiju un psiholoģisku sāpju terapiju, pašam kontrolēt šo sāpju stiprumu.

Sāpes – kā no tām atbrīvoties? Dažiem slimniekiem var palīdzēt antidepresanti vai tā sauktie pretkrampju līdzekļus. Tie vājina sāpju signālus nervu sistēmā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Var būt noderīgi arī akupunktūra un elpošanas vingrinājumi. Labus rezultātus var sasniegt arī ar jogu. Speciālisti iesaka multimodālu terapiju, kas sastāv no sāpju ārstēšanas, psihoterapijas un fiziskās aktivitātes. Īpaši, ja pacienti regulāri nodarbojas ar izturības sporta veidiem un arī regulāri lieto antidepresantus, t.i., ja viņi saņem labu multimodālu terapiju, viņi var vieglāk atrast veidus, kā tikt galā ar saviem sāpju traucējumiem un saglabāt savu dzīves kvalitāti.

Lai labāk izprastu slimību, var būt noderīgi pierakstīt sāpju dienasgrāmatu vai apmeklēt pašpalīdzības grupas, kurās sāpju skartie var dalīties savā pieredzē un sniegt viens otram padomus, kā labāk tikt galā ar šo slimību.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.