Ēdiens 0
Gan gribēja mūs’ māsiņa
Tīras maizes, tīr’ ūdeņa;
Brāliņam tīra maize,
Tīrs ūdens avotā.
Veselīgs, vienkāršs, veģetārs ēdiens. Tas nodrošina labu vielmaiņu un pārmērīgi nenodarbina auguma enerģētiskos resursus ēdiena sagremošanā. Šie resursi vajadzīgi skaidrai prāta darbībai un ilglaicīgai fiziskai un garīgai veselībai, kura arī ir viena no tīrības pazīmēm.
Svarīga ir uztura tīrība no ķīmiskajām E vielām. Uztura tīrība sākumā aizņem vairāk laika nekā ātrā dzīve, metot iepirkuma grozā visu pēc kārtas un neskatoties uz sastāvu. Laika gaitā tas atmaksājas, jo nav jāārstējas no slimībām, kuras atņem prāta mieru un labsajūtu.
Ēdiena pagatavošanā svarīga loma gatavotāja prāta noskaņai un videi, kurā tas tiek gatavots. Ja gatavo bez pateicības sajūtas Dieviņam, tad grūtāk tuvoties dievišķajam sevī, jo tiek kultivēta ierastā patērētāja noskaņa. Paceļoties drusku virs ikdienas rutīnas, dzīve kļūst apzinātāka.
Laiku pa laikam der pilnīga atturēšanās no ēšanas uz dienu vai vairākām. Tā veicina atslodzi orgāniem un attīrīšanos no toksīniem, kuri, gribot vai negribot, tomēr uzkrājas.