Foto – Shutterstock

Pikanti ēdieni 21


Sākot ar asām mērcēm un beidzot ar halapenjo pipariem, pikantajos pārtikas produktos ir viela kapsaicīns, kas piešķir papildu asumu un dedzinošu garšu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

“Kapsaicīns saistās ar nervu receptoriem, kas pārraida signālus uz mūsu smadzenēm, un tas izpaužas kā karstums,” skaidro dietoloģe. “Tad mūsu ķermenis cenšas atdzist,” un mēs svīstam.

Protams, ka cilvēki dažādi reaģē uz pikantuma līmeni, tādējādi katram atšķiras svīšanas process.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.